tisdagen, tjugoåttonde oktober

igår var det tisdag, för er som inte visste det.
planen var att jag skulle gymma, men så blev det inte riktigt. sen så skulle jag och cajsa göra maskeradmasker och sy varsin kjol. så blev det inte heller.

hur blev det då? jo, jag och julia åkte och skulle simma. och vi simmade. lite iallafall. det blev väl mest bubbelpool, glass, solarium och bastu. men det är lov, okej? när vi hade duschat och fixat oss. eller ja, fixat oss. haft i lite klet i håret. då var det en iskall promenad upp på stan som gällde. en snabbis in på favoritbutiken panduro och köpa svarta paljetter. yes. vi gick in på apoteket och jag blev lite ledsen i ögat när jag fick veta att försvaretsalvan i rosabandetstyle inte fanns längre. buhu!

jullan och jag tog 16 hem till cajsa. det var pysseldags. vi började iallafall på maskerna. och vi nålade iallafall kjolen. vi är iallafall ett steg närmare slutprodukterna.

tack för en bra dag brudar.


pengar gratis?

Det finns ju hur mycket gratissidor som hellst. ni vet, där man kan samlar poäng och får godis eller presentkort. för ett tag sen kom det fram ett helt nytt koncept när det gäller gratissidor, nämligen gratis pengar.

Konceptet är enkelt, precis som alla de andra gratissidorna så ska du samla ihop poäng, antingen genom att värva medlemmar, klicka in dig på hemsidor eller utnyttja erbjudanden som de har på sidan.

Du får en krona för varje poäng du samlar in. när du har samlat ihop tillräckligt mycket poäng så kan du få ut dina poäng i kontanter. alltså rena pengar som sätts in på ditt konto.

Registrera dig du med, och få 5 kronor direkt. Klicka på länken här så kommer du till registreringen: Registrera dig här

tävlingsdags

då var det dags att tävla. alltid lika kul!
priset är ett populärkulturkit. dendu!
klicka här om du också vill vara med och tävla

jag vill också kunna sånt där


edvin. han är jobbigt duktig tycker jag.

gamla mysbyxor och tysta ord

jobbhelg, igen. en lugn och skön fredagskväll där jag egentligen inte har gjort någonting. pysslat lite. provat lite kläder. och så kom en vän över en stund. freddy. det är en vän som jag träffar för sällan. iaf enlig mig. vi kollade lite på tv, idol och så. vi sa nästan ingenting. vi pratade inte om livet. vi satt mest tysta och kollade på tv i våra fredagsmysoutfits. jag tycker om det. faktiskt.

planen var att jag skulle sova tidigt. ungefär vid klockan tjugotvå eller sådär.
men som vanligt så blev det inte så. jag får sova på lovet istället.

tekhumprojekt har jag hört


fridafrökenbra är modellen i mitt projekt. tack.

veckans fjärde dag

det var en helt okej morgon. och en helt okej skoldag. tjugo över åtta till halv tolv var det fysik som gällde. sen slutade jag. tack!
jag satte mig på bussen, och somnade. vaknade med lite halvt panik precis när jag skulle gå av, men så går det när man sover på bussen antar jag.
hemma satte jag mig framför datorn och gjorde mest ingenting, i tre timmar. hur jag lyckades med det är det ingen som vet. bloggvärlden tar över mig. så är det bara.
klockan fem hade jag och mamma bestämt att vi skulle träffas inne i stan för att åka till gymmet tillsammans. halv fem gick bussen som jag var tvungen att ta för att hinna. och jag missade den. totalt. jag måste ju vara inne klockan fem. jag cyklar! det var den dummaste idéen jag kommit på under den senaste tiden. men cyklade gjorde jag. tjugoåtta minuter tog det. någon uppvärmning på gymmet behövdes inte direkt. jag var trött, men jag lyckades köra ett pass iallafall. jag var ännu tröttare efteråt.

nu har jag precis bakat kolakakor. det är ju fika imorgon. tack för det.
åtta skoltimmar kvar till höstlov. tack för det.
björn kom nyss med en kopp te. tack för det.

inspirationsbrist

att skriva en novell är kvällens uppgift. inledningen är klar, och jag är faktiskt nöjd med den. men det där som kommer efter inledningen är fortfarande mest betydelselösa ord utan ordning. den röda tråden går av och rinner ut bokstavslabyrinten och handlingens existens är abstrakt. både inspirationen och konsentrationen är mindre än noll. jag har fastnat i mina egna tankar. i min egen idé.

önska mig lycka till. det är allt jag skulle behöva just nu.
tack.


livskraft

en kall höstmåndag. det är precis vad det här är.
den ruggiga höstkvällen började med en titt i matteboken, men jag gav upp efter ungefär 3 minuter. det var helt enkelt inte en bra dag för matte. spanska var inte heller något som jag höll på med längre än 5 minuter. nej, plugga klarade jag inte av idag.
det blev en måndagspromenad iallafall. hur lång tid tar det att gå till svampen? frågade jag mig själv. sextiofem minuter är svaret. hem gick jag aldrig. mamma hämtade upp mig när hon åkte hem från stan. att jag är rädd för mörker blev bekräftat när jag skulle vända och gå hem igen.

när jag tillslut kom hem var det te och mys framför datorn som gällde.
det är underbart att bara kunna slappna av.

en lång natt full av sömn väntar. godnatt.

torsdag, fredag, tekhum

vid kl 15.00, efter att vi klarat av det hemska kemi/fysik-provet samt en lång matematiklektion, styrde tekhum mot storstan. att ta över stockholm var vårat uppdrag. nästan iallafall.

när tåget saktade in var det inte direkt överflödigt med tid. med stora, snabba steg tog vi oss till vandrarhemmet 2kronor i gamla stan. vi låste in våra väskor och på 8 minuter var vi ute ur vandrarhemmet igen. med samma stora, snabba steg siktade vi mot dramaten. på vägen dit hann vi med en kort matpaus. 13 minuter hade vi på oss. mc donalds hette restaurangen.
teatern vi såg hette Onkel Vanja. jag tror inte att någon av oss förstod vad den egentligen handlade om. i våra ögon bestod handlingen av sprit, sex och våld i 1800-talets ryssland. men det var nog inte vad Anton Tjechov´s ville förmedla. det här är en teater som ni förmodligen inte hade valt att gå på själva var våra lärares kommentar om teatervalet. det är väldigt sant. jag hade aldrig valt den här.

när vi kom tillbaka till vandrarhemmet var det inte ett ljud som var den stora regeln. lite småprat i det superlilla samlingsrummet blev det iallafall, sen sovasova. ungefär kl 03.00 kliver det in uppskattningsvis 9 utländska killar i vårat rum. när de inser att alla sängar är upptagna snackar de några sekunder och går vidare. jag ligger nyvaken och funderar på vad det är för språk de pratar på. tyska har jag fått för mig att det var.
i vårat rum låg det även en kille från nya zeeland. han låg och sov med kläder och skor och utan täcke. han stirrade på oss och sprang ut och in i rummet konstant mellan kl 06.00 och 07.00. störande? ja.

runt kl 08.00 gick vi upp och gjorde oss i ordning, packade våra väskor och åt frukost. när vi kände oss klara var det riksdagen och allmändebatt som stod på schemat. det handlade om arbetsmarknaden. ganska intressant faktiskt. drygt en timme efter att vi var klara på riksdagen öppnade vi dörren till strindberg muséet. vacker konst, gamla böcker och august strindbergs bevarade lägenhet. inredning från tidigt 1900-tal. förmodligen det mordernaste man kunde få tag på då. jag gillar det.

1 och en halv timmes fritid på stan. shopping. beyond retro var dagens affär för både mig och klara. en skjorta, en tröja och en väska. lunch åt hela tekhum tillsammans på pizza hut. mysigt var det.

rundvandring på dramaten. det var nog det häftigaste av allt. olle, tror jag att mannen som visade oss runt hette, hade jobbat på dramaten sedan 1949 om jag inte minns fel. han berättade om byggnaden, skådespelare, viktiga personer inom teatern, konstnärer, olika pjäser, texter och personliga minnen. jag gillade kostymrummet mest.

även en kort återträff med karin och axel fanns det tid till. efterlängtad!

på tåget hem var det  våning 2 som gällde. sittplats. deepshitsnack med lärarna. sara skrattade. lukas sa en mening som förtfarande berör. godis i mängder. assocationslek med simon hela vägen hem. värt.

örebro hörs i högtalarna och vi reser och upp och kliver av tåget. tre steg utanför tåget kommer impulsidéerna farandes. ska vi gå på bio? ja det ska vi. klara, simon och jag såg på mirrors. tumme ner för den.

om ni ville veta så gick jag efter bion hem till mormor och sov där.
bara för att det är mysigt.

bilder kommer när jag har fått dem. om ungefär fyra veckor alltså.

panik var det va?

kemi/fysik-prov imrn. det kommer nog inte gå sådär himla lysande, men jag ska göra mitt bästa. på eftermiddagen sticker tekhum till shtlm och går lös. superbra kommer det att bli.
kommer hem på fredag, om ni ville veta.

tack för kaffet

lite lockar har jag hört


nu är jag krull. på riktigt. äntligen.

sann skönhet


jag kan inte hjälpa det. jag tycker bara att det är så himla fint att vara gravid.

ett mysterium

att ha sovmorgon är jätteskönt, jag tycker verkligen det. men jag förstår inte hur det kommer sig att jag alltid försover mig, glömmer saker eller missar bussen på måndagar. bara måndagar. enda dagen med sovmorgon. och det är inte någon gång ibland, utan det är varje måndag. helt sjukt.


jag är sne på bilden. men jag bjuder på den.

inte ikväll inte

sova? nej, det blev det inte mycket av. snubben som kom på det där med film borde få stryk. jag behöver ju sova.
se upp för dårarna är iallafall ganska bra.

en räddare i nöden

vet ni vad? ibland är man ganska deppig. ibland vill man fly från sitt eget liv. idag är en sådan dag. jag har jobbat hela helgen, och det var inte allt för kul direkt. det är en dödligt hemsk vecka som kommer närmare. jag är tröttare än vad jag normalt brukar vara på söndagskvällar. imorgon väntar ett matteprov som är svårt. mycket svårt.
men det finns alltid en lösning. finken. jag säger bara finken. han är killen som är lite bättre än alla andra. jag nämner att jag behöver ett leende. han smsar ett skämt som jag forfarande skrattar åt. jag säger att jag nästan behöver ett krismöte. han säger att det bara är att ringa. jag önskar att jag också var så bra som han är.

nu ska jag äta lite, sen ska jag sova.
ett tips. en tidig kväll är superskönt. ni borde testa det.


veckans gud


internt meddelande

jag vet inte vad jag ska säga. klart att jag funderar. klart att jag är rädd. klart att jag förbereder mig på det värsta. paniken växer. det måste du förstå. jag vill inte vara 25 när verkligheten kommer kommer ikapp. jag vill leva nu. idag.
lycka till med hunden.
hjärta.

tidig kväll och pizza

det här är en jobbhelg, precis som det har varit varannan helg det senaste året. inget konstigt.
det är ganska skönt faktiskt. för då blir det sköna tidigt kvällar så att jag tar igen sömnen jag missat under veckan. för det brukar vara ganska många timmar. tyvärr. 
kvällen spenderades med juliabror och vi åkte till den stora, fina och exklusiva restaurangen i lillån. pizza stod på menyn, ifall ni ville veta.

nu är det nog så att det blir sova. jobbet väntar.
tack och hej.

jag tappade hakan

först vill jag bara berätta att denna dag var mycket bättre än igår. livet går framåt igen.

det var en tung torsdag. precis som alla andra torsdagar. kemi och matte 75 % av dagen är inte att leka med. tekhum sista lektion. gjorde vi någonting? nej. inte alls.
efter skolan var det gymmet som stod på dagsplaneringen. tagget var i botten när jag gick dit, men när jag paserade dörren in så kom energin. jag taggade som två och var helt slut efteråt. inte bara slut, utan helt slut.
jag gick in i stretchingrummet och precis när jag kommer in reser sig en kille för att gå ut. jag sätter mig på golvet, byter låt på ipoden och knyter upp skorna när den där killen plötsligt kommer fram och ger mig en lapp. "ett tips" säger han och går därifrån. "ehm, vad är det här nu då?" tänkte jag medans jag viker ut lappen och läser.

"Du är söt
Hör av dig
Kram Micke
hans mobil nummer"

är det inte ganska gulligt? och framför allt modigt?
viktigt: jag har aldrig sett killen förut.

kaos, misspepp och impuls

helt ärligt. den här dagen har varit ganska intressant.
dagen borjade med att jag stängde av väckarklockan och vaknade 40 minuter senare än vad jag borde ha gjort. resultatet blev en ovanligt stressig morgon.
 
i skolan var det lite halvkaos som vanligt. samhällskunskap där vi inte gjorde någonting egentligen. en robotiktävling som inte var sådär superkul att kika på. efter det: svenska med anders med 'mr anders nollkoll'.
sen tekhum. det var då mitt humör spårade totalt. min projektidé blev sågad av min målgrupp. "vad gör jag nu? forsätter på en idé som tydligen är ursämst? börjar om från början?" tankarna flög runt i huvudet och bara satt ner och klagade.
skoldagen tog efter många sekunder slut. mitt hemska humör gjorde att jag hellst ville åka hem, gömma mig och inte låta någon utsättas för mitt hemska beteende. för jag var verkligen hopplöst dryg.

men nej, anna lyckas få med mig upp på stan. "ska vi ta hål i örat?" säger hon plötsligt. "jomenvisst, klart att vi ska det " tänkte jag och nu sitter jag här med hål i örat.

ett skratt förlänger livet, eller?

Klara: jag måste gå tidigare, min häst ska få laserbehandling..
Josse: varför då? är den hårig?

oj, nu är den här

glädjen har tagit ett steg tillbaka, misspeppet ett steg framåt. vad händer? inte vet jag. antagligen är det höstsverige med ruggig kyla, gråa dagar och regn i luften som har bjudit in sig själv igen. det är en jobbig tid, faktiskt. förkylningar och filmkvällar är det som finns tillgängligt just nu.
varför kan det inte vara en vacker höst? ni vet, så där sagolik som på film. ljusblå himmel, 15 grader, sol och träd som skiftar i röd och orange. jag vill ha en höst som lockar till långa promenader med kameran i handen. jag vill hoppa i stora högar med löv. jag vill cykla iväg till en fin plats med underbara vänner. jag vill så himla mycket.

it's the first of October


RSS 2.0