frihet

Hon satt på knä bredvid den vackra statyn i parken och regnet föll. Hennes tunna klänning klistrade sig mot kroppen, hon andades tungt och i handen hade hon den kärleksfullt röda rosen. Nattens vilda storstadsjubel hördes i bakgrunden och med gråt i rösten skrek hon ut sin frihet.


Växtlighetens gråbruna tema hade börjat förvandlas till vackert grönt. De första vårblommorna började vakna till liv och fåglarnas sång var ljuvligt oemotståndligt. I parken strosade människorna med kärleksfulla blickar. Hennes blick mötte hans och från den första sekunden visste båda två att det vilade en gemensam framtid i det ögonblicket.


Precis som alla år tidigare visste hon att det skulle pirra lite extra i magen nu när våren kom med stormsteg. Att fjärilarna i magen skulle vara av den här mängden visste hon däremot inte. De hade träffats ett par gånger nu. Mannen och kvinnan som fastnade i varandras liv genom en blick. De hade träffats över en middag, de hade promenerat längs vattenbrynet och i timtal suttit på en brygga med benen hängandes ner mot vattenytan. Samtalen hade alltid slutat i samma ämnen. Hur det förflutna påverkar framtiden, hur viktigt det är att leva i nuet och vad de vill göra innan livet tar slut. Med nästintill identiska tankar förflyttades deras vägar närmare och närmare varandra för att tillslut korsas. Hon tyckte att känslan var en kittlande spänning, han tyckte att det var en början på evig kärlek.


De fortsatte att träffas och deras samtal blev mer djupa och intima för varje mening. Han försvann ner i hennes inre tankar och ville komma henne närmare in på livet. För varje dag som gick blev hans åtrå efter henne starkare. Han hade hittat kvinnan han ville leva sitt liv med.


Solen sken och det hade gått en månad sen blicken mellan kvinnan och mannen kom med en längtansfull lust. Känslan mellan dem hade vuxit i en gemensam takt tills de plötsligt nådde en gräns det de var meningen att de skulle gå vidare till nästa nivå.


Hon kände hur hans sätt att uttrycka sig mot henne förändrades mer och mer. Den pulserade känslan av vårens leklust började avta och hennes tankar började gå mot ensamhet igen. Hoppet om en livslång tvåsamhet hade svalnat av. Han hade kommit för nära.


Hans känslor hade nu vuxit till en gräns där det inte fanns några alternativ. Hon var hans. Han var besatt av att vara en del av henne. Hennes telefon ringde frenetiskt, han ville endast byta några ord med henne och höra hennes röst. Han hade byggt upp en vana att åka förbi hennes hus på vägen hem. Han ville bara se till att allt stod rätt till. Att hon mådde bra.


Hon hade på ett diskret sätt börjat säga ifrån och de träffades inte längre varje dag, men de träffades. Hon hade insett hans besatthet och förstod att hon var tvungen att ta sig ur deras outtalade förhållande. Situationen var inte längre på hennes villkor. Hon var ett spel för honom och hon beslutade att med ord lämna det som han kallade deras förhållande.


Det var en stjärnklar kväll. Det blåste lätta varma vindar. I en vacker ljus klänning stod hon i parken och väntade på mannen som för en och en halv månad sen hade fångat hennes uppmärksamhet. Hon stod på platsen hon hade stått den tidiga vårdagen. Klockan vandrade fort och han var sen. Himlen började försvinna bakom lätta moln och vindarna kyldes sakta ner.


Mannens konturer syntes i horisonten. Han var lika tilldragande som första gången han hamnade i hennes blickfång, men den här gången var hon rädd för honom. Rädd för hans känslor.


Hon var vacker, mycket vacker. Precis som första gången han såg henne sprang en rysning genom ryggraden och ett leende syntes på hans läppar. Blicken var intensiv och han var säker på vad han ville. Han ville förklara sin kärlek.


Den oerhört ståtliga stjärnhimlen var nu historia. Mörkgråa moln kom i ilfart från öster och det började falla regndroppar.
 

Med en varm blick som hälsningsfras lämnade han över en djupröd ros. Hans hjärta bultade i takt med vildhästens galopp och han tog sats för att föra fram sitt budskap. Ett djupt andetag, en plötslig kramp i magen och en klump i halsen. »Jag älskar dig« sa han med den kärleksfullaste rösten han förmådde att få fram.


Utan att säga något till svar försvann hon in i sina egna tankar. Kroppen var förstelnad och blicken var tom. Hon ville försvinna. Hon ville därifrån. Deras blickar möttes under en lång stund. Tiden stod stilla. Plötsligt vänder sig hon om och springer. Kroppen värker och det finns inget mål. Allting inom henne är förstelnat.


Hon satt på knä bredvid den vackra statyn i parken och regnet föll. Hennes tunna klänning klistrade sig mot kroppen, hon andades tungt och i handen hade hon den kärleksfullt röda rosen. Nattens vilda storstadsjubel hördes i bakgrunden och med gråt i rösten skrek hon ut sin frihet.


Kommentarer
Postat av: pelle

Skitbra! Gillade stycket som börjar med "mannens konturer"!

2008-12-17 @ 16:31:46
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Cajsa

du är helt otrolig! skriv böcker kvinna! jag skulle köpa dem alla!<3

2008-12-17 @ 19:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0